Menü

Giriş YapKayıt Ol
Firma Rehberi Sitesi Kurmak.

Firma Rehberi Sitesi Kurmak.

Firma Rehberi Sitesi Kurmak.

Firma Rehberi Sitesi Kurmak.

Firma Rehberi Sitesi Kurmak.

Firma rehberi kurmak için öncelikle arama hacmi olan bir alan adı seçmeniz gerekmekte, genel inanışın aksine firmarehber,firmarehberi vb içerisinde anahtar kelimeler geçen alan adları bulmak zorunda değilsiniz, kullanıcıların bir çoğu firma rehberi biçiminde arama yaptırmak yerine direkt olarak aradıkları sektör ya da firma adını arama yaparak bulmaktalar, bu sebepten alan adı ararken kendinizi içerisinde rehber geçen adları bulmaya odaklamayın. 

Yukarıda'da bahsettiğimiz gibi alan adınız herhangi bir alan adı olabilir, size mantıklı gelen ve firma rehberinizi yansıtacak bir alan adı seçebilirsiniz, bu aşamayı geçtikten sonra hosting seçiminizi yapmanız gerekmektedir ancak dikkat edilmesi gereken nokta ne hedeflediğinizdir, firma rehberinizi ilk açtığınızda yüksek bir trafik almayacağınız için düşük kapasiteli bir hosting paketi seçebilir ya da daha sonra yükseltme ile uğraşmak istemiyorsanız orta - yüksek ölçekli bir hosting paketini'de tercih edebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz maliyetlerinizi yükseltmemek adına ilk başlangıç için düşük ölçekli bir hosting paketi tercih etmeniz olacaktır.

Son ve en önemli aşama olan yazılım tercihi, piyasada bir çok firma rehberi scripti bulunmakta fakat bu yazılımlar incelendiğinde hiç birinin diğerinden tasarım haricinde bir farkının olmadığı görülmekte, yazılım aşaması rehber sistemi için en önemli ve can alıcı aşama olduğundan seçiminizi çok iyi yapmanız, her bir özelliğin diğer yazılımlardan farklarını incelemelisiniz. Çoğu kullanıcı tercih yaparken yazılımların fiyatlarını baz alarak tercih yapmakta bu da ileride açılan rehberin tutmaması, tercih edilmemesi, trafik almaması, aramalarda bulunanaması gibi sorunları beraberinde getirmektedir. Yazılım açacağınız sistemin ana yapısını oluşturacağından fiyat yerine aramalarda bulunma ve özellik olarak tercih yapılması sitenizin geleceği için çok önemli bir adım olacaktır.

Yazılım tercihinizi yapmadan önce mutlaka Rehber Scriptlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.