Menü

Giriş YapKayıt Ol
SEOya Başlarken Bilmeniz Gereken 8 Temel

SEOya Başlarken Bilmeniz Gereken 8 Temel

SEOya Başlarken Bilmeniz Gereken 8 Temel

SEOya Başlarken Bilmeniz Gereken 8 Temel

Özellikle gelir elde etmek için Google Adwords ve AdSence gibi hizmetlerle içli dışlı olmaya başladıysanız SEO konusu da illaki ilgi alanınız olacaktır. Biz de bu alana yeni girdiğinizi varsayarak sizlere mutlaka göz atmanız gereken 8 kavramı derledik. 

1) Backlink : Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu, anasayfasında veya herhangi bir sayfasında bannerinin veya text linkinin bulunması durumunda arama motoru sonuçlarındaki sıralamasının yükselmesi için öneme sahip olan bir link sistemidir.

2) Pagerank : Pagerank, Google'ın web sitelerini ve sayfalarını derecelendirme sistemidir. Sitelerin içeriklerine, ziyaretçi sayılarına ve tasarım kalitesine göre Google tarafından 10 üzerinden verilen puandır. Burda da önemli olan konu elbette ki yazının özgünlüğü, sıklığı vs. etkiliyor.

3) Alexa :  Alexa Amazon‘a ait bir site sayacıdır. Bu sayaç hitleri farklı bir sıralamada gösteren ve bugün Google’ın en gözde sayaç sitelerinden birisidir. Alexa; tüm dünya üzerinde kurulu siteleri numaralandırmaya dayalı olarak bir sıralamaya alır. En çok girilenden en az giriline doğru sıralanan ve liste aritmetik düzene sahiptir.

4) Canonical: Canonical Url;  birden fazla linkin bir sayfaya gitmesini engellemek için bir ana link seçilmesi ve arama motoruna bu linkin doğru link olduğunu belirtmektir. Yani "Doğru linkim bu, diğerlerini gözardı et" mesajıdır. 

5) Meta Tag: Metatag; HTML kodunuzun HEAD bölümüne yerleştirilmiş bilgi etiketleridir. Arama motorlarına site ve içeriği hakkında bilgi sunar.

6) Rich Snippets : Rich Snippets, arama yapan; hedef müşterilerinizin sanal mağazanıza daha rahat ulaşabilmesini sağlayan, arama sonucunuzu yıldız simgeleriyle göstererek sitenizi daha albenili kılan bir SEO uygulamasıdır. 

7) Hacklink: Hacklink; web sitelerinin açıklarından yararlanılarak, web site sahibinin izni olmadan, pagerankı yüksek olan sayfalara linklerin gizli olarak eklenme işidir. 

8) Robot.txt : Robot.txt; arama motoru yazılımlarına sitenizin hangi bölümlerini dizine ekleyebileceğini, hangi dizini taraması gerektiğini, hangi arama motoru yazılımının giriş izni olduğunu veya olmadığını söylemeye yarayan basit bir komut dosyasıdır.