Menü

Giriş YapKayıt Ol
Google Maps API Kodu Oluşturma ve Tanımlama

Google Maps API Kodu Oluşturma ve Tanımlama

Google Maps API Kodu Oluşturma ve Tanımlama

Google Maps API Kodu Oluşturma ve Tanımlama

Merhaba,


Bu içeriğimizde sizlere web siteniz için Google harita API kodu nasıl alınır? konusuna değineceğiz.


Google haritlar için API kodu almak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle aşağıdaki bağlantıdan API kodu alabileceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz.


https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/get-api-key


Sayfa İngilizce içeriklidir. 2. adımdaki "Go to the Credentials page" butonuna tıklayınız.




Açılan yeni sayfada Türkçe arayüz kullanımınıza sunulduğundan kolaylıkla işlemleri tamamlayabilirsiniz. Aşağıdaki resimde yer aldığı gibi solda yer alan Kimlik Bilgisi sekmesine tıklayıp yukarıdaki  KİMLİK BİLGİSİ OLUŞTUR > API anahtarı butonuna tıklamanız yeterlidir.




Tüm bu işlemlerin ardından API kodunuz oluşacaktır. Bu API kodunu web yazılımınızda ilgili alana tanımlamanız yeterli olacaktır.


API Kodu İçin Kimlik Kısıtlama

Oluşturduğunuz API kodunun farklı kişiler veya siteler tarafından usulsüz kullanımını önlemek için mutlaka kısıtlamayı etkinleştiriniz.



Kısıtlama sayfasından sadece web sitenizde geçerli olması için örneği takip edebilirsiniz veya diğer seçeneklerden size uygun olanı tanımlayabilirsiniz.



Google Maps API Kodunu Tanımladım Ancak Harita Çalışmıyor


Google Maps API kodunu tanımladınız ancak haritalar yine çalışmıyor. Bunun sebebi Google tarafından yapılan politika değişikliği doğrultusunda Harita API kodunu kullanabilmek için

ödeme yöntemi tanımlamanız gerektiğindendir. Endişelenmenizi gerektiren bir durum yok, Google Cloud platformu sizden ödeme almamaktadır. Aylık 200 dolar ücretsiz bakiye tarafınıza API kodunda kullanabileceğiniz şekilde

sizlere sunmaktadır. ( Aşağıdaki resimde fiyatlandırma bilgisi yer almaktadır )


Google Cloud oluşturduğunuz API için Ödeme Yöntemi Tanımlama


Projeniz için fatura profili oluşturup sadece 2 adımda ödeme yöntemini tanımlayabilirsiniz.


Google Haritalar Fiyatlandırması



Google Haritalar için her ay geçerli 200 dolar ücretsiz bakiyeniz bulunmaktadır. 200 dolar bakiyenin bitmesi durumunda sonrası için ücretlendirme aşağıdaki gibidir. 200 dolarlık bakiyede de aşağıdaki politika geçerlidir.


Örneğin statik haritalar olarak ay boyunca 10.000 istek alınan bir harita API niz için 10x2 ( her 1000 istek 2 USD ) USD toplam 20 dolar yansımaktadır. Her ay 200 dolar ücretsiz bakiyeniz olduğundan 200 - 20 = 170 USD daha o ay içinde kullanabileceğiniz bakiyeniz vardır. Kullandınız veya kullanmadınız sonraki ay ücretsiz bakiyeniz 200 USD olacaktır.




Tüm bu basit adımları takip etmeniz durumunda Google Maps API kodunuz aktif hale gelecektir.

Tualyazılım üzerinden almış olduğunuz teknik servis, kurumsal site ,  haber portalı sitesi, firma rehberi scripti gibi tüm yazılımlarda aşağıdaki resimde yer alan alana ilgili API kodunu yapıştırıp kaydederek basit

bir şekilde işlemleri tamamlayabilirsiniz.