Menü

Giriş YapKayıt Ol
Firma Rehberi İle Gelir Sağlamak.

Firma Rehberi İle Gelir Sağlamak.

Firma Rehberi İle Gelir Sağlamak.

Firma Rehberi İle Gelir Sağlamak.

Bu sorunun cevabı her ne kadar aslında girişimcilerin hayal gücüne bağlı olsa da, bu hayal gücünü destekleyecek sistem özellikleri de bu açıdan bir o kadar önemlidir. Yazılımınıda ki alternatif reklam alanlarından tutun da, farklı özelliklere sahip üyelik türlerinin belirli periyotlarda ( 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl ) olarak firmalara kiralanması ile de çok çeşitli yollardan gelir elde edilebilir.


Örneğin; yazılımınızın bronz, gümüş ve altın üyelik tipleri olduğunu düşünelim. Bronz üye, yalnızca 2 adet görsel, 1 adet tanıtım videosu ve 5 adet hizmet & iş ilanı açabiliyorken, gümüş üyeliği bu hakların 2 katına sahip olduğunu düşünelim. Altın üyeliğin ise, diğer üye tiplerine kıyasla bir hayli fazla haklar tanıdığını düşünelim. Her hizmet türünde olduğu gibi, hizmetin boyutu ve kalitesi arttıkça fiyatı da doğru orantıda artar. Tıpkı ticaretin vazgeçilmez bu kuralı gibi, sizde sisteminizdeki bu üyelik tipleri için farklı fiyat politikaları oluşturabilir ve arz-talep dengesine göre satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamada, iş biraz sizin pazarlama kabiliyetinize kalıyor. Bu konuda, ekstra hizmette alabilirsiniz ya da kendinizi bu alanda geliştirirsiniz. Başta hitabet ve ikna kabiliyetiniz geliştikçe, pazarlama becerinizin de o derece artacağından şüpheniz olmasın.


Tabi sadece üyelik türlerinden kazançla sınırlamamalısınız firma rehberi işletmeciliğinden kazancınızı. Kiralık görsel reklam alanları ( Hareketli Banner, Statik Resim vs.. ), haber manşetleri arasında editöryal reklam, röportaj , köşe yazılarında anlatım, tanıtım yazıları, müşterinizin tüm üyelere e-mail veya sms yoluyla ticari tanıtımı, ekstra web tasarımı konusunda hizmetlerinizin açıklama sayfaları gibi birçok çeşitte gelir imkanlarınızı kat be kat arttırabilirsiniz.  Fakat yılların verdiği tecrübeyle sizlere şunu rahatlıkla tavsiye edebiliriz : “Ekip olarak bir proje gibi görürseniz, rehber sitenizin çok kısa sürelerde hiç ummadığınız yerlerde ve statülerde görebilirsiniz.” 


Sitenizin içeriğini güncel tutmanız, sürekli bir pazarlama atağında olmanız, üye ve ziyaretçilerle sıcak ve samimi etkileşimler içerisinde olmanız gelirinizin sürekliliğini garanti almanıza neden olacaktır.


Rehber yazılımı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Bu hususta, aslında internette birçok alternatif bulabilirsiniz yazılım açısından. Fakat birçoğu eski tip kodlama teknolojisi kullanıldığı için, esneklik ve bol alternatifli kullanış deneyimi konusunda yetersiz kalmakta. Olabildiğince teknolojinin gelişmesine ayak uydurabilmiş, görsel tasarımı ve kullanımındaki anlaşılır sade yapısı ile hem sizi hem de ziyaretçi ve üye müşterilerinize olumlu deneyimler sunması da bir o kadar önemlidir. Yazılım seçiminde, yazılımın kullanılabilirliğinin yanı sıra, yazılım firması tarafından satın alma sonrası verilecek destekte bir o kadar önemlidir. Yazılım firmaları bu aşamada, edindikleri hem teknik hem de sosyal deneyimleri ile sizlere her konuda ışık tutabilirler. Satın almadan evvel, aklınıza gelecek tüm soruları önce not edip sonra görüşme sağlayarak kendilerine iletmenizi tavsiye ederiz.