Menü

Giriş YapKayıt Ol
Firma Rehberi Nedir?

Firma Rehberi Nedir?

Firma Rehberi Nedir?

Firma Rehberi Nedir?

Siz onlara kısaca “ Sanal Dünya’nın Vitrinleri “ ya da “ Dijital Ortamın Tellalları “ diyebilirsiniz.


Özellikle firmaların, sadece kendi çevrelerinde değil, şehir hatta ülke genelinde potansiyel müşteri bulabilmelerinin en kolay ve zahmetsiz yoludur Firma Rehberi’ne kayıt olmak. Sektörlerin son zamanlarda, sanal ortamdaki kalbi de aynı şekilde bu rehber sitelerinde tutulur. Birçok sektörün artık kendine özel, direkt olarak üretenlerin ve müşterilerinin birbirleriyle kolaylıkla etkileşime geçebildikleri platformları vardır. Nakliye, Emlak, Otomotiv, Hizmet hatta Gıda. Aklınıza hangi sektör geliyorsa, şuan Türkiye’de yayın yapan mutlaka bir otorite firma rehberi üzerinden yüzlerce hatta binlerce kayıt ile tanıtım ve reklamlarını yapıyorlar.


Peki, günümüzde, bu kadar revaçta olmalarının sebepleri neler?

Her şeyden önemlisi, çağın gereksinimi olarak artık internet üzerinde var olmayan firmaların ticaret potansiyelleri yalnızca birkaç müşterisi ve yakın çevresi ile sınırlı. Bu düşünce de, firma rehberlerine kaydı olan da olmayan da hemfikir. En ufak ilçe, kasaba hatta inanması zor ama köylerin dahi esnafını tanıttığı basitte olsa bir web sitesi var. Şuan arama motoru Google’a girdiğinizde, semtinizin adını dahi aratsanız, birçok firmanın web sitesi ile karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. 


Bu kadar arz ve talebin yoğun olduğu ortamlarda, satıcı yani firma – alıcı yani müşteri muhakkak ortak bir noktada buluşmak isteyeceklerdir. Bu ortak noktalar içinde, en iyi alternatif firma rehberleridir.


Günümüzde birçok firma rehberi, öncelikle yerel yani daha dar alanlarda hizmet vermekte. Sebebi ise, rehberin hedef kitlesine çok daha kolay biçimde ulaşabilir olması. Yani, bugün yerel bir firma rehberi açmış olsanız, şuan ilçenizin varsa organize sanayi ya da ticaret merkezlerine bizzat yerinde ziyaretler ile birçok kayıt alabilirsiniz. Özellikle, bu alanda kazanç elde etmeyi düşünen girişimciler için de, oldukça tercih edilen bir rehber türü olmasının sebebi de şüphesiz budur.