Menü

Giriş YapKayıt Ol
Web Master Toolsa Site Eklemek

Web Master Toolsa Site Eklemek

Web Master Toolsa Site Eklemek

Web Master Toolsa Site Eklemek

Google Webmaster Tools hizmetini bilmeyeniniz yoktur sanırım. Kısaca; Google Webmaster Tools Google’ın size sitenizin daha kolay tanınması ve index’ lenmesi için sunulan bir hizmettir. Bu sayede google eklediğiniz içerikleri daha hızlı fark edebiliyor.

Google web master tools'a web sitenizi eklemek için öncelikle kullanılabilir bir gmail hesabınızın olması gerekmektedir, BURADAN yeni bir gmail hesabı açabilirsiniz. Daha sonra BURADAN gmail hesabınız ile giriş yaparak Web Master Tools doğrulama ekranına ulaşabilirsiniz.

1. Açılan sayfada sağ üst alanda Özellik Ekle ya da Site Ekle butonuna basın,

2. Açılan ekranda web sitenizin adresini girin, Https protokolü kullanıyorsanız önerilen web sitenizi http ve https olarak tüm varyasyonları ile eklemenizdir,

3. Devam butonuna tıkladığınızda doğrulama ekranına ulaşacaksınız, burada web sitenizin size ait olup olmadığı doğrulanacak ve aktiflik durumu sorgulanacaktır, bir kaç şekilde doğrulama yapabilirsiniz ancak en basit olanı Bir HTML Dosyası İndirin bağlantısına tıklayarak indirdiğiniz dosyayı hostunuzun ana dizinine yani sitenizin kurulu olduğu dizine atarak doğrula butonuna basmaktır.

Tüm bu aşamaları başarılı bir şekilde geçtiğinizde artık siteniz web master tools'a kayıt olacaktır, bu aşamalardan sonra web sitenizin xml site haritasını google'a gönderebilir ve diğer ayarlarınızı sol alanda bulunan kullanıcı menüsü üzerinden yapabilirsiniz.