Menü

Giriş YapKayıt Ol
Google Harita Api Nasıl Alınır?

Google Harita Api Nasıl Alınır?

Google Harita Api Nasıl Alınır?

Google Harita Api Nasıl Alınır?

Google Geliştiricileri tarafından desteklenen bir dizi API mevcut. Eğer haritaları sitenizde görüntülemek istiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey bir Google Maps JavaScript API Anahtarı.

Standart ve Premium olmak üzere Google Maps JavaScript API’nin iki farklı sürümü mevcut. Biliyoruz ki çoğunuz standart sürümü tercih edeceksiniz. Standart sürüm size günlük 25.000’den fazla haritaya erişim hakkı verir. Bunun sonrasında günde 100.000 görüntülemeye kadar her 1.000 ek görüntüleme için $0.50 ödemeniz gerekecek. (Eğer bu sınırları aşacak kadar trafik akışına sahipseniz Premium sürüm ile ilgili bilgiler almalısınız.)

Şimdi adım adım web sitelerine nasıl harita ekleneceğine bakalım:

İlk adım bir Google Maps API anahtarı elde etmek olacak. Tabi bundan önce bir Google hesabına ihtiyacınız var. Google hesabınızın olduğunu kabul ederek bir sonraki adımla devam ediyoruz.

Google üzerinde oturumunuzu açtıktan sonra Google Maps Javascript API sayfasına girin. (TIKLA) Sayfayı aşağı kaydırın, karşınıza çıkacak olan büyük ve mavi Get a Key (Bir Anahtar Alın) butonuna tıklayın.

Daha sonra aşağıdaki görüntü karşınıza çıkacaktır. Üst kısımdaki boşluktan projenize isim vermeniz mümkün. Google’ın şartlarını da kabul ettikten sonra Enable API (API’yi Etkinleştir) seçeneğine tıklayın.

 

Birkaç saniye bekledikten sonra Google, Google Maps API anahtarınızı oluşturmuş olacaktır. Bu anahtarı daha sonra kullanılmak üzere kopyalayın ve güvenli bir yere yapıştırıp sakladığınızdan emin olun.

Google Maps API Key’in Korunması

Anahtar kodunuz ne kadar gizli ise o kadar iyidir. Bir sonraki adımımızın amacı yeni uygulamanızın güvenliğini artırmak. Bu da direkt olarak API anahtarınızın altında yer alan Go to Console seçeneğine tıklamak demektir. Sonrasında yeni bir pencere açılacak.

 

Bu ekranda web sitenizin API kullanımını kısıtlayabilirsiniz. Bunun anlamı da yetkisi olmayan kullanıcıların sizin API’nizi kendi web sitelerinde kullanamayacak olmalarıdır. Eğer kullanabilseydiler harita kotanız azalabilirdi hatta çok daha yüksek ödemeler yapmanız bile gerekebilirdi, bu durumu engellemek için harita apinizi sadece belirlenen alan adlarında çalıştırmak için ayar yapabilirsiniz.

Apiniz hazır olduktan ve güvenli bir yere api kodunuzu kopyaladıktan sonra yazılımlarımızda ilgili alanlara kodu girerek haritaların aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.